U Cisti Provo održan seminar na temu Gospodarska revitalizacija dalmatinske zagore

29. STUDENOG 2010. | Općina Cista Provo

 

U petak, 26. studenog u Cisti Provo je u organizaciji konzultanske tvrtke DALMACONSULT d.o.o. iz Omiša i podršku načelnika općine Cista Provo Bože Ćubića, održan seminar na temu „Gospodarska revitalizacija dalmatinske zagore“.

Na seminaru je govorio Marin Kukoč, načelnik u Ministarstvu poljoprivrede koji je svojom prezentacijom o mjeri 302 pretpristupnog programa EU IPARD pobudio veliko zanimanje okupljenih. Sudionici su imali prigodu upoznati se sa mogućnošću ulaganja u razvitak ruralnog turizma, te o poticanju ulaganja u izgradnju ili rekonstrukciju te opremanje pogona za preradu na farmama, ulaganja u uslužne djelatnosti, tradicijske obrte, proizvodnju gljiva i dr.

Budući će natječaj za navedenu mjeru biti objavljen početkom sljedeće godine, sudionicima je prezentiran postupak prijave na natječaj o čemu je govorio konzultant Tomislav Beronić iz DALMACONSULT-a, a o kreditnim linijama koje prate ovaj pretpristupni program svoje su prezentacije održali dr. Mira Krneta iz HBOR-a i Stipe Vučak iz Hypo Alpe-Adria-banke.

Da je seminar bio uspješan govori i podatak da među okupljenima nije bilo samo lokalno stanovništvo, već je dobar dio prisutnih pristigao iz Splita, Omiša i Baške Vode. Za vjerovati je kako će ova, a i sve buduće prezentacije na sličnu temu, zaista i doprinijeti gospodarskoj revitalizaciji dalmatinske zagore. Potencijala za to ima mnogo, a kako smo na seminaru čuli, ima i sredstava iz pretpristupnih programa koja samo čekaju na kvalitetne projekte.

Novosti

Digitalni uređaj za pokazivanje brzine postavljen u Cisti Provo

26. RUJNA 2012. | Radio Imotski

Digitalnih mjerača brzine automobila sve više je na našim prometnicama. Tako su u srijedu poslije podne i Imoćani dobili svoj prvi mjerač. Na samom ulazu u Cistu Provo i tamošnje vrlo ... Opširnije »

 

fotogalerija

Linkovi

 

Općina Cista Provo

Općina Cista Provo
Trg dr. Ante Starčevića 1
21256 Cista Provo

Tel: +385 21 722 201
Fax: +385 21 670 218
E-mail: opcina.cista.provo@st.t-com.hr

OIB: 19103241858
MB: 2800217

Vrijeme za primanje građana: 08:00h - 14:00h

Općinski načelnik: Božo Čubić
Zamjenik općinskog načelnika: Marijan Kurtović

Županija: Splitsko - Dalmatinska
Broj stanovnika (2001): 3674
Površina: 98 km2
Naselja u sastavu općine: Aržano, Biorine, Cista Velika, Cista Provo, Dobranje, Svib